העולם הגלובלי פתח מגוון הזדמנויות עסקיות מעבר ליום, אבל כל מי שמקיים קשרי מסחר עם חו"ל חייב להיות מודע מראש לכללי הרגולציה החלים על שילוח, ייצוא וייבוא.
רגולציה מוגדרת בדרך כלל כחקיקה שמטילה ממשלה על יחידים ועל חברות במגזר הפרטי על מנת להסדיר ולשנות התנהגויות כלכליות. למשל, למנוע אינטרסים של אנשים המשתמשים בשירותים וכן אינטרסים של מי שאינם מעורבים ישירות בעסקאות. המטרה של הרגולציה היא להבטיח אספקת שירות בטוח והולם ולספק בקרה ופיקוח על העסקאות.
בכלכלה הגלובלית התחום של רגולציה נעשה מורכב יותר, כיוון שמתבצעים קשרים עסקיים בין מדינות ולעיתים יש הבדלים מהותיים בין נהלי רגולציה בכל מדינה. לכן, חשוב להכיר היטב את הרגולציה המקומית של כל מדינה עמה מבצעים עסקים. אי הכרות יכולה להוביל להסתבכות, לדוגמא, במעמד של חתימה על חוזים בינלאומיים כאשר לא ערים לדקויות בהסכם שעשויות לגרום בהמשך להפרה רגולטורית.
בקיום עסקאות בינלאומיות חשוב להתייעץ עם עו"ד המתמחה ברגולציה בינלאומית ובקיא בהגבלות השונות, תקנות וחוקים שונים, מיסוי, פקודת מכס ומשט בינלאומי. מתי תצטרכו ייעוץ של עו"ד זה?
מתי תצטרכו עו"ד המתמחה במשפט בינלאומי?
עבירות מכס – חברות רבות שלא מודעות להגבלת המכס או מנסות לעקוף הגבלות אלה וייתפסו עשויות לעמוד בפני קנסות רבים. כך למשל, הכנסת מוצרים לישראל בשווי כולל מעל 200 דולר או יותר מהכמויות המותרות בחוק ללא דיווח לרשויות המכס נחשבת לעבירה. חשוב לקבל ייצוג הולם בעבירה מסחרית זו ולדעת מראש גם מה נחשב עבירת מכס במדינות עמן מקיימים שיתופי פעולה בהכנסת סחורות. יש לזכור שהכנסת סחורה ללא תשלום מכס נחשב להברחת סחורה וכך גם ייבוא של פריטים החייבים בתשלום מכס. הצהרה לא נכונה או הכנסת פריטים אסורים וזיוף אישורי ייבוא נחשבים כהונאת מכס בארץ ובחו"ל ועו"ד המתמחה בנושא יוכל לסייע לכם בייצוג בתיקי עבירות מכס בישראל ומחוצה לה.
התחמקות מתשלומי מס קנייה – במידה והועברו סחורות ללא תשלום מס קנייה או דיווח על מס קנייה שגוי, יכולה החברה להיות מואשמת בביצוע עבירות חמורות הן על פי פקודת יבוא וייצוא והן על פי חוק מס קנייה ואף הלבנת הון. במקרים אלה, חשוב להכיר היטב את הרגולציה הבינלאומית על מנת לנסות להגיע להסדר אפשרי ולהימנע מעמידה בדין פלילי.
עבירות ייבוא וייצוא – במקרים מסוימים, עשוי להינתן דיווח כוזב על ייבוא סחורה בשווי נמוך יותר מהערך המקורי שלה בהצהרה שניתנה על ידי נציגי החברה וכאשר התברר השווי האמתי החברה עשויה לעמוד לדין. גם במקרה זה, יש לבחון את כל האופציות על מנת להימנע מקנסות ודין פלילי לפי פקודת ייבוא וייצוא, הלבנת הון וכדומה.
ניסוח הסכמים מסחריים בינלאומיים – אל תצאו לדרך בשיתופי פעולה עסקיים חובקי עולם לפני שקיבלתם ייעוץ בניסוח הסכמים מסחריים בינלאומיים העונים לתנאי הרגולציה הגלובליים המחמירים.
אל תנהלו עסקים בלי גיבוי
חשוב לדעת מראש את החובות הרגולטוריות הבינלאומיות החלות על החברה לרבות מיסוי כאשר היא מעבירה סחורות, עוסקת בשילוח, ייבוא וייצוא. הסתבכות במדינה זרה או חתימה על חוזים בינלאומיים, העלמות מס בייבוא ובייבוא, הברחת סחורה לא חוקית או עבירת מכס, כל אלה עשויות לקרות לעיתים גם מבלי משים ומחוסר ידיעה והכרות עם הרגולציה המקומית. אל תתנו לעצמכם להסתבך מבלי להכיר את החוקים בכלכלה העולמית כאשר אתם מקיימים קשרי מסחר עם חו"ל. עו"ד המתמחה ברגולציה בינלאומית ובמשפט בינלאומי יוכל לייצג אתכם בארץ ובחו"ל ולסייע לכם בניהול מו"מ ובהגעה להסדר הנחוץ.