כל יבואן שמבקש להביא ארצה מוצר חדש צריך לעמוד בכללים שונים וגם לנקוט זהירות מבחינה מסחרית. אבל דגשים מיוחדים וחשובים במיוחד עומדים בפני כל מי שרוצה לייבא מוצרי מזון מחו"ל, לרבות מוצרי מזון משומרים. אם אתם מבקשים לייבא מוצרים כדוגמת בשר משומר, פילה טונה, שימורי פירות, חמוצים או אולי רטבים, שימו לבכם לדגשים הבאים.
התאמה לטעם הישראלי
למרות שישראל היא מדינה של מיזוג גלויות, אין ספק שהתפתח לאורך הזמן מה שניתן לקרוא לו "טעם ישראלי". הטעם הזה עשוי להשתנות עם שינויי האופנות אבל אין להתעלם ממנו. למשל, כשהטעם הישראלי התעדן, פילה טונה התקבע בתור מעדן אבל אם הייתם מנסים לייבא מוצר שכזה לפני שלושים שנה – רק מעטים היו קונים. אך לפני שאתם מייבאים מוצרי מזון משומרים מחו"ל, אל תניחו מראש שאתם יודעים מה טוב ומה ימכור היטב או אפילו מה יצליח במסעדה שלכם או בקייטרינג שלכם. ולא מספיק ששף בכיר המליץ. חשוב לא פחות לבדוק את טעם הקהל. קודם כל, ערכו מבחני טעימה או שלחו נציגים מטעמכם שיבדקו ויחוו דעה.
עמידה בתנאי החוק ומשרד הבריאות
יבואני מזון, כמו כל יבואן באשר הוא, חייבים לעמוד בקריטריונים שונים כדוגמת רישום כעוסק ותשלום מיסים והיטלים, מכס וכיוצא בזה. אבל גם אם נניח את כל זאת בצד לרגע, יש דבר חשוב אפילו יותר. אין להכניס לישראל מוצרי מזון בייבוא מבלי לקבל את האישורים המתאימים מהגורם המוסמך והוא משרד הבריאות. יש לפנות למשרד הבריאות ולהירשם כיבואנים של מוצר מזון אחד או יותר. יתבצעו בדיקות בהגיע מוצרי המזון ארצה, ורק כאשר יחידת הפיקוח תהיה מרוצה, יקבל היבואן אישור לשחרור המזון. יצוין כי מוצרי המזון השונים חייבים לעמוד בתקנות שונות, לרבות תקנות העוסקות בבריאות הציבור ורווחתו.
חיי מדף נאותים
עוד דבר שחשוב לקחת בחשבון כאשר רוצים לייבא מוצרי מזון משומרים מחו"ל זה חיי המדף. אפילו אם מייבאים כמות קטנה יחסית של דליקטסים שאמורים להימכר במעדניה פרטית, חיי מדף קצרים מדי עלולים להוות בעיה. אחרי הכל, יש להתחשב בהובלה מחו"ל, שחרור מהמכס ועוד גורמים מעכבים. אפילו כאשר מדובר במזון משומר, יש גבול לחיי המדף ויש תאריך שאחריו המוצרים אינם ניתנים לשיווק וכמובן שגם לא להגשה.
פרק זמן סביר ממועד ההזמנה ועל לקבלת הסחורה
ייבוא מוצרי מזון משומרים מחו"ל לוקח זמן. אפילו אם המקור הינו מדינה הסמוכה לישראל, ההובלה המקובלת לכמויות גדולות הינה הובלה ימית ורק לעיתים יהיה מדובר בהובלה יבשתית או אווירית. תמיד קחו בחשבון ובדקו היטב כמה זמן לוקח מרגע שאתם מזמינים את המוצרים הדרושים לכם ועד שהם מגיעים לכאן. יש כמובן לשים לב לנסיבות הייבוא – אם מדובר במוצרים שאמורים להגיש באירוע יוצא דופן, חתונה יוקרתית למשל, אפילו איחור מינימלי לא יתקבל על הדעת. גם אם רוצים לתזמן בין הגעת המשלוח לבין מסע פרסום, חשוב כי פרק הזמן עד להגעת הסחורה יהיה מסוכם ומתוכנן מראש.
סימון התכולה וערכים תזונתיים כמקובל בישראל
כל מוצר מזון באשר הוא, אם זה פילה טונה ואם זה נקניק יבש, אם זה קוויאר ואם זה רוטב לסלט בנוסח תאילנדי מגיע באריזה. במידה ואין מדובר במוצר בתפזורת, יש לוודא כי האריזה כוללת את כל הסימונים והמידע הנדרשים בישראל. יש לסמן תכולה וערכים תזונתיים, לרבות אזהרות אלרגניים ובדרך כלל גם סימוני כשרות. במידת הצורך, ניתן להוסיף מדבקות סימון ועליהם יפורט בעברית כל המידע הנחוץ.